WKB Summer Camp Hellas 2015

Κάθε χρόνο η καλοκαιρινή αθλητική διοργάνωση της μεγάλης οικογένειας της ΗΒΚ εδραιώνεται όλο και περισσότερο. Οι συμμετέχοντες, παρά το εξαντλητικό προπονητικό πρόγραμμα, στέκονται και κρατούν τις απολαβές των σημαντικών εμπειριών που αποκτούν το τριήμερο της διοργάνωσης και τα οφέλη για την περαιτέρω πορεία τους στις πολεμικές τέχνες, αλλά και στους ισχυρούς δεσμούς που δημιουργούνται μεταξύ τους. Έτσι και φέτος το WKB Summer Camp Hellas 2015 έχαιρε τόσο της σημαντικής συμμετοχής αθλητών (περί τους 80), όσο και της παρουσίας και όχι μόνο διακεκριμένων ανθρώπων του αθλητισμού. Για το λόγο αυτό ο Branch Chief Ελλάδας της WKB και επικεφαλής της ΗΒΚ, sensei Ιωάννης Παπαπούλιος 4 dan ευχαριστεί δημόσια:

  • τον Ισπανό Πρόεδρο της World Kyokushin Budokai, Hanshi Pedro Roiz 8 dan που αποδέχθηκε και φέτος την
  • πρόσκληση να παραστεί και να ηγηθεί του προπονητικού προγράμματος της διοργάνωσης
  • τον Πρόεδρο της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου-Ζίτσου (ΕΦΕΟΖ-Ζ), Αναστάσιο Πουλικίδη, που με την παρουσία του επικύρωσε θεσμικά το WKB Summer Camp Hellas 2015
  • τους γονείς των αθλητών που στηρίζουν έμπρακτα το θεσμό του Summer Camp, αρκετοί από τους οποίους παρακολούθησαν από κοντά τις ανοικτές προπονήσεις των παιδιών τους και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι τα όσα αποκόμισαν τα παιδιά τους
  • τους συμμετέχοντες αθλητές για την άψογη συμπεριφορά και την άρτια αθλητική εμφάνισή τους, το ήθος και τη συνέπειά τους. Κυρίως δε τους αθλητές που συμμετείχαν στις εξετάσεις μαύρης ζώνης και τα πήγαν πολύ καλά και αναμένουν πλέον τα αποτελέσματα
  • το café Diverso για τη σημαντική χορηγία του στο Summer Camp Hellas 2015

Το τριήμερο της διοργάνωσης

Για άλλη μια χρονιά επελέγησαν οι Νέοι Πόροι και η τεράστια παραλία που εκτείνεται στις ακτές της Πιερίας για να φιλοξενήσει το τριήμερο 26-27-28 Ιουνίου 2015 το WKB Summer Camp Hellas 2015. Την Παρασκευή 26/6, πρώτη μέρα της διοργάνωσης, η αποστολή κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο που θα κατέλυε τις επόμενες ημέρες, προκειμένου, στον ελεύθερο χρόνο πριν την πρώτη προπόνηση, να τακτοποιηθεί στα δωμάτια. Ακολούθως περί ώρα 7 μ.μ. οι αθλητές πέραν του αερόβιου προγράμματος που περιλάμβανε τρέξιμο στην ύπαιθρο και διατάσεις, προέβησαν σε ασκησιολόγιο για τη βελτίωση των τεχνικών των πολεμικών τεχνών που διδάσκονται.

Αξίζει να σημειωθεί το πόσο σημαντική ήταν για την εκπαίδευση των αθλητών, η παρουσία στο προπονητικό πρόγραμμα του Hanshi Pedro Roiz 8 dan, αλλά και των εκλεκτών καλεσμένων ομοεθνών του Shihan Cayetano Mateo Munuera 5 dan, Shihan Juan Antonio Carbonero Sanchez 5 dan, Sensei Daniel Sanchez 4 dan, Sensei Agustin Alcazar 3 dan. Δεν είναι δα και μικρό να σε διδάσκουν ονόματα παγκόσμιας εμβέλειας και παγκόσμιοι πρωταθλητές του συγκεκριμένου αθλητικού κλάδου.

Το Σάββατο 27/6, το πρόγραμμα περιλάμβανε διπλή προπόνηση (πρωί-απόγευμα). Ο πάντα ευρηματικός Hanshi Pedro Roiz 8 dan έδινε στις προπονήσεις εκπαιδευτικό και παραστατικό χαρακτήρα, γεγονός που ενθουσίασε και προκάλεσε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων αθλητών. Το προπονητικό πρόγραμμα έδωσε βάση στη δύναμη, την ταχύτητα και στην τεχνική των χτυπημάτων, λακτισμάτων και ρίψεων των kihon και katas. Επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι το διατροφικό πρόγραμμα των αθλητών ήταν προσεγμένο και πλούσιο προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις απαιτητικές προπονήσεις που είχαν ένα παραπάνω βαθμό δυσκολίας λόγω της εκτελέσεώς τους στην ύπαιθρο.

Η τρίτη και τελευταία μέρα του Summer Camp ξεκίνησε με πρωινή προπόνηση για να ακολουθήσουν το μεσημέρι και σε αίθουσα Δημοτικού Σχολείου του οικείου Δήμου που παραχωρήθηκε από τις τοπικές αρχές, οι εξετάσεις για τη μαύρη ζώνη 12 αθλητών εκ των οποίων οι 9 από την Καλαμπάκα. Αφού η αίθουσα διαμορφώθηκε καταλλήλως με την τοποθέτηση ειδικού tatami πανέτοιμοι οι αθλητές παρουσιάσθηκαν μπροστά στον Hanshi Pedro Roiz 8 dan και στον Πρόεδρο της ΕΦΕΟΖ-Ζ Αναστάσιο Πουλικίδη.

Οι δάσκαλοί τους, sensei Ιωάννης Παπαπούλιος 4 dan και sensei Αντώνης Λεωνίδας 4 dan, αυτή τη φορά είχαν το ρόλο των εκπαιδευτών-κριτών και επέβλεπαν τη διαδικασία δίνοντας το κατάλληλο πρόσταγμα για την παρουσίαση όσων τους προηγούμενους μήνες και χρόνια είχαν διδάξει στους αθλητές τους. Από την πλευρά τους οι εξεταζόμενοι αθλητές τα πήγαν πάρα πολύ καλά τόσο στην ύλη του budokai, στο παραδοσιακό kyokushin και στο αγωνιστικό knock down, όσο και σε τεχνικές jiu jitsu, αλλά και στην σωστή εκτέλεση των kihon και katas. Στη συνέχειά της εξέτασής τους μετέβησαν σε εξωτερικό χώρο κοντά στην παραλία για την εκτέλεση των kumite. Το απόθεμα δύναμης που τους διέκρυνε καθ’ όλη τη διάρκεια, έδειξε ότι, πέραν των τεχνικών που διδάσκονται, οι αθλητές πια έχουν περάσει στο στάδιο της κατανόησης της δυναμικής και του ενστερνισμού του πνεύματος των πολεμικών τεχνών.

Συγκινητικά εξελίχθηκε η πορεία του συνεπικεφαλής της ΗΒΚ Αντώνη Λεωνίδα προς το 4ο dan, καθώς χρειάσθηκαν 50 kumite καθ’ υπόδειξη του Hanshi Pedro Roiz 8 dan, για την απόκτησή του.

Στο τέλος αθλητές, γονείς και δάσκαλοι προέβησαν σε θερμούς εναγκαλισμούς και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα τόσο για τις επιδόσεις των αθλητών και των δασκάλων τους, όσο και για την επιτυχή ολοκλήρωση της φετινής διοργάνωσης.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των φωτογραφιών, παραθέτουμε σήμερα στιγμιότυπα από την πρώτη μέρα του Summer Camp και θα ακολουθήσουν προσεχώς άρθρα με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη δεύτερη και τρίτη μέρα.b2-5760-680-500-80 b1-5759-680-500-80b5-5763-680-500-80 b4-5762-680-500-80

Leave a Reply