Βιογραφικό Προπονητή

Ο Shihan Παπαπούλιος Ιωάννης γεννήθηκε στην Καλαμπάκα το 1980. Ξεκίνησε να ασχολείται από πολύ μικρός με τις Πολεμικές τέχνες και πιο συγκεκριμένα από το 1985. Το ταλέντο του φάνηκε πολύ νωρίς κερδίζοντας πολλούς αγώνες από τις συμμετοχές του σε πρωταθλήματα και σε τουρνουά.

Από την ηλικία των 5 ετών ξεκίνησε με το Okinawa karate, του οποίου είναι κάτοχος μαύρης ζώνης 2 Dan. Στη πορεία ασχολήθηκε με τα knock down karate – πλήρους επαφής χτυπήματα. Το 1995 με το Oyama karate, όπου έφτασε στη μαύρη ζώνη 1 Dan. Το 1998 με το Shidokan karate όπου και εκεί κατέκτησε τo βαθμό της μαύρης ζώνης 1 Dan και το 2002 ασχολήθηκε με την κύρια πηγή του knock down karate το Kyokushinkai όπου συνειδητοποίησε το εύρος των ικανοτήτων και της δυναμικότητας που έχει σαν άθλημα και σαν πολεμική τέχνη.

 

 

To 2003 παράλληλα άρχισε να εξασκείται και με το kick boxing όπου κατάφερε μέχρι το 2007 να έχει 2 Dan στο Kyokushinkai και 2 Dan στο kick boxing. Ξεκίνησε να εργάζεται ως εκπαιδευτής σε γυμναστήρια και συνέχιζε να είναι ενεργός αθλητής και να αγωνίζεται σε αγώνες knock down και kick box.

Στη πορεία συνέχισε την ενασχόληση του στις πολεμικές και μαχητικές τέχνες και το 2008 άρχισε να ειδικεύεται και στο Bujikan ninjutsu.Το 2009 ίδρυσε την Σχολή Εκπαίδευσης για πολεμικές τέχνες στη Καλαμπάκα, επί της οδού Βυτουμά 8, όπου στεγάζεται ο «Αθλητικός Σύλλογος Πολεμικών Τεχνών Μετεώρων» και το αρχηγείο της ελληνικής οργάνωσης HELLAS BUDOKAI KAN.

Το 2010 πήρε και τη μαύρη ζώνη 1 Dan στο Bujikan ninjutsu.

Το 2011 συνέχισε την άνοδό του και έδωσε εξετάσεις για το 3 Dan στο Kyokushinkai.

 

Ο μεγαλύτερος σταθμός στην καριέρα του ήταν το Μάρτιο του 2013 όταν μετέβη στην Ολλανδία, κατόπιν πρόσκλησης του θρύλου του Kyokushinkai karate και του jiu jitsu, του ιδρυτή του διεθνούς οργανισμού INTERNATIONAL BUDOKAI KAN, kaicho Jon Bluming 10 Dan, προκειμένου να αναλάβει επισήμως την εκπροσώπηση της πολεμικής τέχνης του BUDOKAI στην Ελλάδα. Από τότε είναι ο εκπρόσωπος της HELLAS BUDOKAI KAN.

Το Μάιο του 2013 έδωσε εξετάσεις στην Ελληνική Φίλαθλο Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου και πήρε το βαθμό του 1 Dan.

Tο 2014, μετά από συμμετοχή στο διεθνές summer camp WKB, έδωσε εξετάσεις, πήρε το 4ο Dan στο Kyokushin Budokai και ανέλαβε την εκπροσώπηση της World Kyokushin Budokai στην Ελλάδα ως Branch Chief. Επίσης, έδωσε εξετάσεις στην Ελληνική Φίλαθλο Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου και πήρε το βαθμό του 2 Dan.

Το Απρίλιο του 2017 έδωσε εξετάσεις στην Πανελλήνια Ομοσπανδία Kick Boxing (ΠΟΚ) και πήρε τον βαθμό του 3ου Dan και τον Ιούνιο του ίδου έτους (2017) έδωσε εξετάσεις στην Ελληνική Φίλαθλος Ερασιτεχνική Ομοσπονδία Ζίου Ζίτσου (ΕΦΕΕΟΖ) και πήρε τον βαθμό του 3 Dan, επίσης.

Τον Ιούνιο του 2019 πήρε τον βαθμό του 5 Dan και τον τίτλο του Shihan.

 

 

Αναγνωρισμένοι επαγγελματικοί τίτλοι εξειδίκευσης – Επίπεδο Εκπαίδευσης

 • Εκπρόσωπος Ελλάδος του International Budokai Kan
 • Εκπρόσωπος Ελλάδος του World Kyokushin Budokai
 • Προπονητής της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού
 • 5 Dan στο Kyokushin Budokai (Ιούνιος 2019)
 • 3 Dan στο Jiu jitsu (Ιούνιος 2017)
 • 3 Dan στο Kick boxing (Απρίλιος 2017)
 • 2 Dan στο Okinawakarate
 • 1 Dan στο Shidokan
 • 1 Dan στο Oyama karate
 • 1 Dan στο Bujinkan ninjutsu
 • Διαιτητής του Kyokushin Budokai
 • Εξεταστής στο Kyokushin Budokai