Στυλ και Σύλλογοι του Kyokushinkai

Οι «karate»  οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί υπό την προσωπική καθοδήγηση του Oyama είναι χιλιάδες. Μεταξύ αυτών, μερικοί σίγουρα έχουν αποφασίσει, για διάφορους λόγους, να αφήσουν  την οργάνωση Kyokushinkai και να κάνουν μία δική τους κίνηση.

Ο πρώτος ήταν ο Kenji Kurosaki, ο πρωτοπόρος του ιαπωνικού Kick-Boxing, Katsuaki Sato, πρώτος Παγκόσμιος Πρωταθλητής Kyokushin και ο ιδρυτής της Sato-Juku και Tadashi Nakamura, ο ιδρυτής της Seido-Juku. Αργότερα, ο Takashi Daido δημιουργός του Azuma-Juku,  Hideyuki Ashihara Ashihara δημιουργός του Ryu. Ο  Joko Ninmiya που δημιούργησε το Enshinkai-Ryu και ο Shigeru Oyama δημιουργός του Oyama-Ryu. Ο Yoshiji Soeno ίδρυσε  το Shidokan, ενώ ο Kazuyoshi Ishii δημιούργησε το Seidokan, διοργανωτής τώρα του πρωταθλήματος Κ-1.

Από το Ευρωπαϊκό καράτε, ο πιο διάσημος μαθητής ήταν ο Ολλανδός Oyama Bluming John, ο οποίος ήταν πρωτοστάτης  του  στυλ στην Ευρώπη, ο οποίος προέκυψε επίσης από την οργάνωση. Από τους άλλους Ευρωπαίους γνωστοί  είναι οι: Steve Arneil (Αγγλία), πρόεδρος της IFK ( Διεθνής Ομοσπονδία Καράτε) και Jan Kallenbach (Κάτω Χώρες).  Ο Arneil  έκανε την πρώτη δοκιμή στις εκατό μάχες, το 1965. Ο Jan Kallenbach σπούδασε Bluming Oyama, πριν την ανακάλυψη του Taikiken κατευθύνθηκε στο  Ken’ichi Sawai. Το Kyokushinkai Karate (ή Ryu Kyokushin ή Oyama-Ryu) είναι ίσως το στυλ που έχει επηρεάσει την πρόσφατη ιστορία του  ιαπωνικού Καράτε.

Έχει επίσης καθοδηγήσει  και πολλές άλλες μορφές καράτε. Οι ζωές , με τον μοναδικό δάσκαλο Oyama, παρέμενε στους κόλπους της οργάνωσης Kyokushinkai. Μετά τον  θάνατο  του Oyama τον Απρίλιο του 1994, τα πράγματα άλλαξαν. Ο Shokei Akiyoshi Matsui (δύο φορές πρωταθλητής στην Ιαπωνία, πρωταθλητής του κόσμου σε 87 συμμετοχές  από τις εκατό το 1986), σκηνοθετεί την IRC αλλά και άλλες ομάδες δημιουργήθηκαν από τον Keiji Sanpei (τρεις φορές πρωταθλητής από την Ιαπωνία, υπο-παγκόσμιος πρωταθλητής) και Nishida (ΙΚΟ 2) και Matusumura (ΙΚΟ 3).

Αυτές οι διαταραχές έχουν οδηγήσει διεθνής Ιαπωνικούς Οργανισμούς σε διάσπαση. Σήμερα, μεγάλοι οργανισμοί, κληρονομιά  από τον Masutatsu Oyama, είναι κατακερματισμένοι, όμως το όνομα του στυλ και των οργανώσεων που γεννήθηκαν από Kyokushinkai, συνεχίζουν να αυξάνονται.

Αυτό  σίγουρα σηματοδοτεί μια τεράστια επιτυχία.