Ο πρώτος διαγωνισμός Kyokushinkai

Ο πρώτος διαγωνισμός Kyokushinkai Καράτε διοργανώθηκε στη Χονολουλού (Χαβάη) το 1959 με την επωνυμία First Hawaiian Karate Tournament. Μιλούσαμε ήδη για ένα  διεθνή διαγωνισμό.

Ο ίδιος ο Oyama παρουσίασε και έκανε επίδειξη του kata και της διάλυσης. Το 1960, στη δεύτερη έκδοση του  Karate Tournament συμμετείχαν 16 χώρες. Το 1964, ο Oyama δημιούργησε τη Διεθνή Ένωση Καράτε (ΙΚΟ).

Κατά το ίδιο έτος, αρκετές ταιλανδέζικες σχολές του Muay – Thai ξεκίνησαν  μια πρόκληση για ιαπωνικές οργανώσεις καράτε. Ο  Kyokushin-kai δήλωσε: Οι μάχες θα διεξάγονται στο Bangkok, με τους κανόνες του Thai-boxing. O Oyama αρχικά όρισε τέσσερις μαχητές: τον Hirobumi Okada, τον Yasuhiro Oyama, τον Akio Fujihira και τον Tadashi Nakamura.

Η ημερομηνία του τουρνουά αναβλήθηκε αρκετές φορές, πριν καθοριστεί στις  17 Φλεβάρη το 1966. Λίγο πριν αφήσουν το Τόκιο, ο Okada και ο Oyama τραυματίστηκαν και o Kurosaki διορίστηκε στη θέση τους. Κατά τη διάρκεια του πρώτου αγώνα, ο Nakamura αντιμετώπισε τον  Tan  Salen, με το παρατσούκλι «El Tigre green» και χτύπησε ένα ΚΟ στον δεύτερο γύρο. Στη δεύτερη μάχη αντιμετώπισε τον  Fubii  Katchakcha Kurosaki. Τον Ιάπωνα σταμάτησε  ο διαιτητής  μετά από έναν τραυματισμό του αντιπάλου στο πρόσωπο. Ο Fujihira πήρε την τρίτη θέση, αντιμέτωπος με τον Haufi Lukkontai, με ένα KO στον δεύτερο γύρο. Η επιστροφή στην Ιαπωνία ήταν θριαμβευτική. Σήμερα, ο Kurosaki είναι ο πρωταθλητής του  Kick-Boxing στην Ιαπωνία και ξεκίνησε καριέρα στο Fujihira Kick-Boxing, με το ψευδώνυμο Noburo Osawa.

Ήταν το 1972, μόνο δώδεκα χρόνια μετά τη δημιουργία του Kyokushin, όταν οργανώθηκε το πρώτο ιαπωνικό τουρνουά  Kyokushinkai Karate. Σε αυτό το τουρνουά κέρδισε ο Terutomo Yamazaki. Το 1972, ο Oyama γίνεται  και πάλι το επίκεντρο της ιστορίας. Τη δεύτερη χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της διεθνής  Ένωσης Καράτε (WUKO, Kyokushin-and Indepedent ΙΚΟ) διοργανώθηκε στο Παρίσι. Η ιαπωνική ομάδα WUKO αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο.

Ο Oyama αξιολογεί τους κανόνες WUKO ως «αντίθετους με  το πνεύμα του Καράτε» (βασισμένους στη  μη-επαφή), και μίλησε για «αμφιβόλου χαρακτήρα» διαγωνισμό, υποστηρίζοντας ότι η ιαπωνική ομάδα που παρουσιάστηκε στο Παρίσι δεν ήταν αντιπροσωπευτική της φιλοσοφίας του αληθινού Ιαπωνικού καράτε. Το 1975, ο Oyama ήταν πρόθυμος να βοηθήσει  στην  προετοιμασία του  πρώτου Παγκόσμιου  Πρωταθλήματος  Kyokushinkai που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο υπό την αιγίδα  του Πρώτου ανοιχτού  παγκόσμιου  πρωταθλήματος Καράτε(first world open karate championship), που διοργανώθηκε από την ΙΚΟ. Για όλα τα στυλ χωρίς κατηγορίες βάρους, ο Μάστερ Oyama υπενθύμισε τις δυσκολίες της στιγμής: «Κατά την διάρκεια του πρώτου παγκόσμιου πρωταθλήματος, επέλεξα το Budo-Kan στο Τόκιο, γιατί ήταν το μόνο από όλα τα διαθέσιμα, που μπορούσε να φιλοξενήσει  πάνω από δέκα χιλιάδες άτομα (μία φορά, είχαμε στην διάθεσή μας ένα τοπικό γυμναστήριο με χωρητικότητα τριακόσιες χιλιάδες ανθρώπους. ήταν πλήρης και περίπου πέντε χιλιάδες άνθρωποι έμειναν στην πόρτα λόγω  έλλειψης  χώρου). Η απάντηση που πήρα ήταν ότι το Budo-Kan δεν επρόκειτο να ενοικιαστεί. Εγώ ο ίδιος δεσμεύτηκα να βρω  την αιτία και άκουσα ένα νεαρό υπάλληλο γύρω στα τριάντα, ο οποίος είπε ότι το Budo-Kan είχε απορρίψει το αίτημά μας, επειδή πιστεύεται ότι το Kyokushinkai δεν ήταν νόμιμο.

Όταν ρώτησα, ο νεαρός άνδρας είχε ως δικαιολογία το όνομα, υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν νόμιμο. Αισθάνθηκε εξαιρετικά αμήχανα  όταν έκανα την παρατήρηση ότι το Kyokushinkai –karate μπορεί να προσελκύσει περισσότερα από δέκα χιλιάδες άτομα. Βλέποντας ότι το όνομα δεν υφίσταται σαν δικαιολογία  για την άρνηση του Budo-Καν, είπε ότι δεν μπορούσε να μας παραχωρήσει την αίθουσα για να χυθεί  αίμα στα τουρνουά μας. Αλλά το αίμα έρεε και στους αγώνες πυγμαχίας στο Budo-Καν, δεν δίστασε καν να το παραδεχτεί. Αργότερα έμαθα ότι ένας ισχυρός ηγέτης μιας άλλης Ομοσπονδίας  Karate ήταν πίσω από το περιστατικό αυτό. Μερικά χρόνια αργότερα, προσέφερε μια μεγάλη οικονομική στήριξη, εάν η οργάνωση μας γινόταν  μέλος της εν λόγω Ομοσπονδίας. Αλλά αρνήθηκα … » Το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα κέρδισε o Katsuaki Sato. Tα έξι παγκόσμια πρωταθλήματα διοργανώνονται από την ΙΚΟ.