O Kancho Pedro Roiz μένει στο dojo για να συνεχίσει την επαφή με τους μαθητές και τις προπονήσεις

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τις δυνατότητες επικοινωνίας που δίνει το διαδίκτυο την περίοδο αυτή που ζούμε, εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού, χρησιμοποιεί και ο Kancho Pedro Roiz προκειμένου να διατηρήσει την επαφή (και με διαδικτυακά μαθήματα) με τους μαθητές και τους δασκάλους της WKB…

Προσφάτως, μέσω βιντεοκλήσης, κατά τη συνομιλία του με τον Shihan Daniel Sánchez, εξέφρασε τις σκέψεις του για αυτή την περίοδο που βιώνουμε όλοι μας, και επεσήμανε ότι περισσότερο από κάθε άλλη φορά η άσκηση είναι ένα σημαντικό εργαλείο που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητά μας για να διατηρούμε υγιές όχι μόνο το σώμα μας αλλά και το πνεύμα μας.

Παραθέτουμε κατωτέρω μεταφρασμένα αποσπάσματα από τις απόψεις του:

«Με τις προπονήσεις ενδυναμώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα γι’ αυτό έχουν ξεκινήσει και τα μαθήματα on line με τους μαθητές.

Τους βλέπουμε, χαιρόμαστε που είναι δυνατοί και υγιείς. Χάρη στις νέες τεχνολογίες μπορούμε να διατηρήσουμε την επαφή μαζί τους.

Στην Ιαπωνία πριν 60-70 χρόνια με το ξεκίνημα του καράτε υπήρχαν πολλά θέματα υγείας, με άσθμα, αλλεργίες, εκτός από το νησί Οκινάουα, όπου ερευνητές ανακάλυψαν ότι αυτό οφείλεται σε μια σειρά από ασκήσεις αναπνοής και συγκεκριμένες απλές κινήσεις που έκαναν και ενδυνάμωνε το σώμα και κατά συνέπεια το ανοσοποιητικό. Έτσι το συνέστησαν στα σχολεία και τα πανεπιστήμια της Ιαπωνίας, καθορίζοντας την είσοδο του καράτε μέσα από το σύστημα υγείας.

Το ίδιο και σε εμάς, η κοινωνία η οποία αθλείται είναι πιο υγιής, και υποφέρει λιγότερο από θέματα υγείας όπως μια πανδημία, δεν είναι μόνο πολεμική τέχνη, αλλά ενδυνάμωση του σώματος και του νου.

Το καράτε προσαρμόζεται σε κάθε κοινωνία παρέχοντας ωφέλειες. Γι’ αυτό το λόγο πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε. Το σώμα θα πρέπει να βρίσκεται σε «συναγερμό» έτοιμο να αντιδράσει και να αντέξει.

Ξέρετε ότι έχω 2 χρόνια με πολλές θεραπείες αλλά χάρη στη μέχρι τώρα προπόνηση κατάφερα να το ξεπεράσω, συνέχιζα κανονικά να παίρνω μέρος σε σεμινάρια, να ανεβαίνω χιονισμένα βουνά με τις χημειοθεραπείες και ποτέ δεν θα παράτησα. Έπρεπε να συνεχίζω να διατηρώ το σώμα δυνατό. Χάρη στο καράτε έχω αναρρώσει πλήρως. Το καράτε μάς δίνει μια ιδιαίτερη ενέργεια, καθώς με τη σειρά του την απαιτεί

Όσον αφορά τη λειτουργία των σχολών αναφέρει:

«Να δούμε πώς θα πάει με την οικονομική κατάσταση των σχολών αλλά δεν με απασχολεί γιατί μιλώντας με τους instructors δεν έχω δει φόβο σε κανέναν αφού οι μαθητές απαντούν, μένουν μαζί μας. Δεν είναι αν έχω κάνει 15 μέρες περισσότερες ή λιγότερες. Το πλάνο είναι να επιστέψουμε πιο δυνατοί. Υπάρχουν πολλά έξοδα και λίγα έσοδα αλλά το καράτε δεν ήταν ποτέ πολυτέλεια, αφιερώνουμε τη ζωή μας σε κάτι που αγαπάμε πολύ με θυσίες.

Επιλέξαμε ένα τρόπο ζωής χωρίς να είναι επικερδής αλλά που μας ικανοποιεί. Και οι μαθητές βλέπουν ότι αφιερωνόμαστε σε αυτό με απόλυτη ειλικρίνεια. Και καθώς είμαστε ο άξονας της σχολής που παλεύουμε για το καλό τους, το αναγνωρίζουν και το εκτιμούν. Χαράσσουμε μια πορεία την όποια δεν αλλάζουμε για οικονομικούς λόγους.

Δίνουμε στα παιδιά εκτός από την άθληση και τη διασκέδαση, αξίες ζωής. Αποτελούμε μέρος του κύκλου της ζωή τους καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη συναισθηματική τους ανάπτυξη.

Αυτές τις ημέρες, είναι καλές για να δούμε την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουμε μετά, να συλλογιστούμε τι έχουμε κάνει και τα σχέδια που αφορούν την οργάνωση, και τα νέα σεμινάρια. Το μήνυμα που έχω πάρει εγώ είναι ότι οι μαθητές υποστηρίζουν πολύ τους καθηγητές τους και είναι καλό που βλέπουμε την υποστήριξη τόσο των μαθητών όσο και των γονιών».

Leave a Reply