5ο SUMMER CAMP ΤΗΣ WKB HELLAS: ΚΑΙ Ο ΠΗΧΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ!

Κάθε χρόνο η καλοκαιρινή αθλητική  διοργάνωση της μεγάλης οικογένειας της WKB Hellas εδραιώνεται όλο και περισσότερο. Οι συμμετέχοντες, παρά το εξαντλητικό προπονητικό πρόγραμμα, στέκονται και κρατούν τις απολαβές των σημαντικών εμπειριών που αποκτούν το τριήμερο της διοργάνωσης και τα οφέλη για την περαιτέρω πορεία τους στις πολεμικές τέχνες, αλλά και στους ισχυρούς δεσμούς που δημιουργούνται μεταξύ τους.

Έτσι και φέτος το 5ο Summer Camp της World Kyokushin Budokai Hellas έχαιρε τόσο της σημαντικής συμμετοχής αθλητών, όσο και της παρουσίας -και όχι μόνο- διακεκριμένων ανθρώπων του αθλητισμού. Για το λόγο αυτό ο διοργανωτής και Αρχηγός-Εκπρόσωπος της WKB Hellas Sensei Ιωάννης Παπαπούλιος 4 dan ευχαριστεί δημόσια:

 • τον Ισπανό Πρόεδρο της World Kyokushin Budokai, Hanshi Pedro Roiz 8 dan που αποδέχθηκε και φέτος την πρόσκληση να παραστεί και να ηγηθεί του προπονητικού προγράμματος της διοργάνωσης,
  • τον Sensei Agustin Alcazar 4 dan, τρεις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, που συμμετείχε το προπονητικό πρόγραμμα του camp,
  • τον εκπρόσωπο της ΕΦΕΟΖ-Ζ, καθηγητή Ζαγγελίδη Γεώργιο, που με την παρουσία του επικύρωσε θεσμικά το 5ο Summer Camp της WKB Hellas,
  • τους γονείς των αθλητών που στηρίζουν έμπρακτα το θεσμό του Summer Camp, αρκετοί από τους οποίους παρακολούθησαν από κοντά τις ανοικτές προπονήσεις των παιδιών τους και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι τα όσα αποκόμισαν τα παιδιά τους,
  • τους συμμετέχοντες αθλητές για την άψογη συμπεριφορά και την άρτια αθλητική εμφάνισή τους, το ήθος και τη συνέπειά τους, κυρίως δε τους αθλητές που συμμετείχαν στην εξεταστική διαδικασία για την απονομή 1ου και 2ου dan.
  • την καθηγήτρια ισπανικών Ιωάννα Τέγου για την πολύτιμη βοήθειά της στη διερμηνεία  και επικοινωνία και με τους Ισπανούς προσκεκλημένους,
  • το μεγάλο χορηγό της αθλητικής συνάντησης, την Creperie ΜΠΑΜ-ΜΠΑΜ.

ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

Για άλλη μια χρονιά επελέγησαν οι Νέοι Πόροι και η τεράστια παραλία που εκτείνεται στις ακτές της Πιερίας για να φιλοξενήσει το τριήμερο 23-24-25 Ιουνίου 2017 το 5ο Summer Camp της WKB Hellas.

Συνολικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι: Hanshi Pedro Roiz 8 dan, Sensei Agustin Alcazar 4 dan, Sensei Παπαπούλιος Ιωάννης 4 dan,  Sensei Αντώνης Λεωνίδας 4 dan και Sensei Γιώργος Ρόμπος 3 dan.

Την Παρασκευή 23/6, πρώτη μέρα της διοργάνωσης, η αποστολή κατευθύνθηκε σε επιχείρηση ενοικιαζόμενων δωματίων που θα κατέλυε τις επόμενες ημέρες, προκειμένου, στον ελεύθερο χρόνο πριν την πρώτη προπόνηση, να τακτοποιηθεί στα δωμάτια. Ακολούθως οι αθλητές πέραν του αερόβιου προγράμματος που περιλάμβανε τρέξιμο στην ύπαιθρο και διατάσεις, προέβησαν σε ασκησιολόγιο για τη βελτίωση των τεχνικών των πολεμικών τεχνών που διδάσκονται.

Το Σάββατο 24/6, το πρόγραμμα περιλάμβανε διπλή προπόνηση (πρωί στην παραλία – απόγευμα σε γήπεδο της περιοχής). Ο πάντα ευρηματικός Hanshi Pedro Roiz 8 dan έδινε στις προπονήσεις εκπαιδευτικό και παραστατικό χαρακτήρα, γεγονός που ενθουσίασε και προκάλεσε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων αθλητών. Το προπονητικό πρόγραμμα έδωσε βάση στη δύναμη, την ταχύτητα και στην τεχνική των χτυπημάτων, λακτισμάτων και ρίψεων των kihon και katas.

Επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι το διατροφικό πρόγραμμα των αθλητών ήταν προσεγμένο και πλούσιο προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις απαιτητικές προπονήσεις που είχαν ένα παραπάνω βαθμό δυσκολίας λόγω της εκτελέσεώς τους στην ύπαιθρο.

Η τρίτη και τελευταία μέρα του Summer Camp (Κυριακή 25/6) ξεκίνησε με πρωινή προπόνηση για να ακολουθήσουν, σε αίθουσα Δημοτικού Σχολείου του οικείου Δήμου που παραχωρήθηκε από τις τοπικές αρχές, οι εξετάσεις απονομής 1ου και 2ου dan (συμμετείχαν συνολικά 18 άτομα). Οι υπόλοιποι αθλητές που δεν εξετάσθηκαν, παρακολουθήσαν κανονικά την προγραμματισμένη απογευματινή προπόνηση στην παραλία.

Οι εξεταζόμενοι αθλητές τα πήγαν πάρα πολύ καλά τόσο στην ύλη του budokai, στο παραδοσιακό kyokushin και στο αγωνιστικό knock down, όσο και σε τεχνικές jiu jitsu, αλλά και στην σωστή εκτέλεση των kihon και katas. Στη συνέχειά της εξέτασής τους μετέβησαν σε εξωτερικό χώρο κοντά στην παραλία για την εκτέλεση των fights.

Ειδικότερα στις εξετάσεις συμμετείχαν:

 • Για το 1ο dan οι: Βασίλης Βλάχος, Αλέξανδρος Ζιώγας, Νίκος Ευθυμίου, Βαγγέλης Μαντάρας, Αβράμης Ηλίας, Γκλάρα Σοφία, Λαγόπουλος Δημοσθένης, Λαγόπουλος Ιωάννης, Μπαλής Λάμπρος, Παπαπούλιος Πέτρος, Παπαβασιλείου Ιωάννης, Παπαβασιλείου Δημήτριος, Σακελλαρίδη Ιωάννα, Παπαβασιλείου Γεώργιος
 • Για το 2ο dan οι: Γκλάρα Στεφανία, Ζιώγας Γεώργιος, Noύλας Παναγιώτης

Στη συνέχειά της εξέτασής τους μετέβησαν σε εξωτερικό χώρο κοντά στην παραλία για την εκτέλεση των kumite. Το απόθεμα δύναμης που τους διέκρινε καθ’ όλη τη διάρκεια, έδειξε ότι, πέραν των τεχνικών που διδάσκονται, οι αθλητές πια έχουν περάσει στο στάδιο της κατανόησης της δυναμικής και του ενστερνισμού του πνεύματος των πολεμικών τεχνών.

Συγκινητικά εξελίχθηκε η πορεία διεκδίκησης του 2ου dan από τον Υπεύθυνο Διαιτησίας της WKB Hellas, Senpai Ιωαννίδη Κωνσταντίνο που αγωνίσθηκε και εξετάσθηκε ενώπιον του Hanshi Pedro Roiz 8 dan, για την απόκτησή του.

Στο τέλος αθλητές, γονείς και δάσκαλοι προέβησαν σε θερμούς εναγκαλισμούς και ξέσπασαν σε χειροκροτήματα τόσο για τις επιδόσεις των αθλητών και των δασκάλων τους, όσο και για την επιτυχή ολοκλήρωση της φετινής διοργάνωσης.

Το βράδυ της Δευτέρας ακολούθησε το καθιερωμένο Sayonara Party κατά τη διάρκεια του οποίου απονεμήθηκαν διπλώματα συμμετοχής στους αθλητές, τιμητικές πλακέτες σε όσους συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην επιτυχή διοργάνωση της αθλητικής συνάντησής, και όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά!

Leave a Reply