Τι είναι το Kyokushin Karate

Το Kyokushin Karate είναι μια παραδοσιακή ιαπωνική πολεμική τέχνη ή Budo καράτε.

Δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960 από τον ιδρυτή Sosai Masutatsu (Mas) Oyama μετά από τα 30 χρόνια του, σε βαθειά μελέτη των διαφόρων πολεμικών τεχνών, π.χ. Κινεζική & Κορεάτικη Kempo, Shotokan Karate, Judo, Goju Ryu Karate, Δυτική Πυγμαχία κλπ.

Η Διεθνής Έδρα (Sο Honbu) άνοιξε τον Ιούνιο του 1964 στην περιοχή Ikebukuro στο Τόκιο, στην Ιαπωνία και το όνομα Kyokushin, που σημαίνει «απόλυτη αλήθεια», υιοθετήθηκε επίσημα.

Πριν από αυτό ήταν απλά γνωστό ως Oyama Karate.

Στους κύκλους Πολεμικών Τεχνών, το Kyokushin Karate συχνά αναφέρεται ως “Το πιο ισχυρό Καράτε». Είναι γνωστό για την αυστηρή εκπαίδευση και την προετοιμασία του, την ρεαλιστική επαφή του σώματος σε φιλικό αγώνα, την χρήση της tameshiwari τεχνικής (δοκιμή θραύσης) σε μεγάλο βαθμό την κυκλική κίνηση και τις πειθαρχημένες, αυστηρά παραδοσιακές ιδιομορφίες.

Όλα τα παραπάνω, και ιδίως η χρήση της κυκλικής κίνησης κατά την εκτέλεση των τεχνικών, κάνει το Kyokushin Karate μάλλον μοναδικό σε σύγκριση με άλλα στυλ καράτε, η οποία κατά κύριο λόγο βασίζεται στην απλή γραμμική κίνηση και στην προπόνηση χωρίς επαφή.

Εν ολίγοις, το Kyokushin Karate μπορεί να περιγραφθεί ως κομψό και γαλήνιο στις κινήσεις του. Εκλεπτυσμένο και σταθερό ως προς τη μορφή του. Κλασικό στις μεθόδους, στις πεποιθήσεις και τα πρωτόκολλα, αλλά ακόμη πολύ σημαντικό κατά τον 21ο αιώνα ως μία εξαιρετική μέθοδο εκπαίδευσης του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος και ένα πολύ αποτελεσματικό μέσο αυτοάμυνας.

 

Leave a Reply