Συνεχίζει δυναμικά το Winter Camp της WKB Hellas

Μια συνάντηση-θεσμός για τους αθλητές του Kyokushin Budokai, μια αθλητική δοκιμασία σώματος και πνεύματος, το 8ο Winter Camp της WKB Hellas έλαβε χώρα το τριήμερο 25-26-27 Ιανουαρίου 2019 στην Ελάτη Τρικάλων.

Για άλλη μια χρονιά ο Πρόεδρος της WKB, Kancho Pedro Roiz 8 dan, μία από τις κορυφαίες προσωπικότητες στο χώρο των ΜΜΑ, στήριξε με την παρουσία του το θεσμό και επιβεβαίωσε την εν γένει υποστήριξή του προς την WKB Hellas και το πρόσωπο του Branch Chief της, Sensei Παπαπούλιου Ιωάννη 4o dan.

Φέτος για πρώτη φορά στο camp παρέστη ο διεθνούς φήμης Ιάπωνας ιατρός Dr. Futaesaku Takuya (γνωστός και με το προσωνύμιο «Dr. F»), ο οποίος έχει εκδώσει σειρά βιβλίων υπό τον τίτλο «Dr. F’s Fightology» εκθέτοντας, από την επιστημονική σκοπιά, πώς μπορεί ένας αθλητής ΜΜΑ να ενδυναμώσει την αποτελεσματικότητα των τεχνικών του μέσω της γνώσης της φυσιολογίας και ανατομίας του ανθρώπινου σώματος. Ο ίδιος, βέβαια, ως δάσκαλος πολεμικών τεχνών συμμετείχε κανονικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του camp και με την άκρως ενδιαφέρουσα παρουσία του διεύρυνε τις γνώσεις των συμμετεχόντων.

ΣΚΙΑΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΟ 8ο WINTER CAMP

Το σφιχτά δομημένο πρόγραμμα του Winter Camp περιελάμβανε αρχικά δίωρες και τρίωρες, πρωινές και απογευματινές προπονήσεις στην ειδικά διαμορφωμένη για το σκοπό αίθουσα εκδηλώσεων του ξενώνα «Παπαναστασίου».

Όμως αυτό που ανέμεναν πώς και πώς οι συμμετέχοντες ήταν οι εξωτερικές προπονήσεις. Η θέα και η πρόκληση του χιονισμένου τοπίου, αποζημίωσε τους πάντες. Η άγρια ομορφιά της υπαίθρου αλλά και ο χαμηλές θερμοκρασίες, παρά τον εκτυφλωτικό μεσημεριανό ήλιο, που επικρατούσαν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Περτουλίου, δημιουργούσαν το απόλυτο σκηνικό δοκιμασίας, γεγονός που ανέβασε την αδρεναλίνη και το επίπεδο δυσκολίας των δίωρων εξωτερικών προπονήσεων, ακόμα πιο ψηλά.

Συνολικά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι: Kancho Pedro Roiz, Dr. Futaesaku Takuya, Sensei Παπαπούλιος Ιωάννης και Senpai Ιωαννίδης Κώστας.

Το προπονητικό πρόγραμμα περιλάμβανε παραδοσιακό kyokushin – kihon – kata, τεχνικές αγωνιστικού knock down, μαθήματα τεχνικών Budokai αλλά και ασκησιολόγιο σωματικής ενδυνάμωσης των αθλητών.

Στα …κλου της φετινής διοργάνωσης ήταν η επίσκεψη στους καταρράκτες στο τοξωτό γεφύρι της Παλαιοκαρυάς. Μία τοποθεσία μοναδικού κάλλους και επιβλητικής ομορφιάς. Εκεί μετέβησαν όλοι οι διδάσκοντες: Kancho Pedro Roiz, Dr. Futaesaku Takuya, Sensei Παπαπούλιος Ιωάννης, Senpai Ιωαννίδης Κώστας, καθώς και ο Senpai Στέλιος Παπασταύρος. Όλοι τους επιδόθηκαν σε kihon, ενώ δεν παρέλειψαν να βγάλουν και ορισμένες αναμνηστικές φωτογραφίες στα παγωμένα νερά του Παλαιοκαρίτη ποταμού.

Να σημειώσουμε ότι μετά από τις προπονήσεις, τους αθλητές περίμεναν ζεστά ροφήματα και διάφορα βουτήματα στο σαλέ Περτουλίου.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Το βράδυ της δεύτερης ημέρας του Camp (Σάββατο 26/1/2019) η WKB Hellas πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Εκεί τιμήθηκαν για την προσφορά τους στο 8ο Winter Camp της WKB Hellas, ο Kancho Pedro Roiz, ο Ιάπωνας ιατρός Dr. Futaesaku Takuya, ο Senpai Ιωαννίδης Κώστας, ο επιχειρηματίας Πρεκατές Δημήτριος (ξενώνας «Παπαναστασίου») και η καθηγήτρια ισπανικών Ιωάννα Τέγου.

Τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν και στους αθλητές της WKB Hellas που συμμετείχαν την περασμένη χρονιά σε πανευρωπαϊκές διοργανώσεις και πρωταθλήματα. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν οι: Βαγγέλης Τσέκλημας, Βασίλης Μαγκούφης, Άγγελος Αβράμης, Μάριος Γρίβας, Κατερίνα Ζτρίβα, Στεφανία Γκλάρα και Παναγιώτης Κεραμίδης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Ο Branch Chief της WKB Hellas Sensei Παπαπούλιος Ιωάννης συγχαίρει όλους τους συμμετέχοντες για τις επιδόσεις τους, για το ζήλο, την υπομονή και επιμονή τους στο να εκτελέσουν πιστά το ομολογουμένως απαιτητικό και επίπονο προπονητικό πρόγραμμα. Επίσης ευχαριστεί τους ίδιους και τις οικογένειές τους που στηρίζουν έμπρακτα τη διοργάνωση κάθε χρόνο τέτοιο καιρό

Πολλές ευχαριστίες:

  • προς τον Πρόεδρο της WKB, Kancho Pedro Roiz, τον Dr. Futaesaku Takuya, οι οποίοι με την παρουσία τους συνέβαλαν στο να αποκομίσουν οι αθλητές της WKB Hellas πλούσιες και σημαντικές εμπειρίες, χρήσιμες σ’ αυτό το ωραίο αθλητικό ταξίδι της ζωής τους,
  • τον Senpai Ιωαννίδη Κώστα, που με την άρτια κατάρτισή του συνέδραμε τα μέγιστα στο εκπαιδευτικό κομμάτι του camp
  • την καθηγήτρια ισπανικών Ιωάννα Τέγου για την πολύτιμη βοήθειά της στην επικοινωνία και διερμηνεία με τους φιλοξενουμένους.

Ευχαριστεί επίσης τους Senpai Στέλιο Παπασταύρο, Ιωάννη Γκλάρα και Στεφανία Γκλάρα για την πολύτιμη βοήθειά τους στο οργανωτικό και διεκπεραιωτικό κομμάτι στης όλης διοργάνωσης.

Τέλος να σημειώσουμε ότι εκ μέρους της διοργανώτριας WKB Hellas ο Branch Chief της WKB Hellas Sensei Παπαπούλιος Ιωάννης ευχαριστεί θερμά:

• τους χορηγούς της διοργάνωσης: την μπυραρία ΖΥΘΟΡΥΧΕΙΟ (Καλαμπάκα) και το café GRANELLO (Τρίκαλα), και

• για τη θερμή φιλοξενία τους α) τον υπεύθυνο του ξενώνα «Παπαναστασίου» και β) τους υπεύθυνους του ΣΑΛΕ του Χιονοδρομικού Κέντρου Περτουλιού, Άρη Τζάνη και Γρηγόρη Καραμπούλας για την προσφορά των ροφημάτων, βουτημάτων και γλυκών στους αθλητές.

Ένα μεγάλο «OSU» σε όλους !!!

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΟ 8o WINTER CAMP ΠΑΤΗΣΤΕ εδώ

Leave a Reply