Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Budokai 2018: Κατέκλυσαν το Βλαχάβειο αθλητές και θεατές – Εξαιρετική διοργάνωση από την Papapoulios Budokai Fighters

Αφιερωμένη στην μικτή πολεμική τέχνη Budokai ήταν η Κυριακή 11/11/2018 για το φίλαθλο κοινό της πόλης μας με αφορμή τη διοργάνωση του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BUDOKAI 2018, ενός αθλήματος αναγνωρισμένου και ενταγμένου στα επίσημα αθλήματα της ΕΦΕΟΖ-Ζ.

320 αθλητές από 20 αθλητικούς συλλόγους απ’ όλη την Ελλάδα, με τους προπονητές τους και τους γονείς που συνόδευαν -ως επί το πλείστον- τους μικρότερους ηλικιακά, κατέκλυσαν το Βλαχάβειο Κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο Καλαμπάκας αγωνιζόμενοι για την κατάκτηση μιας θέσης στο βάθρο των νικητών.

Τα tatami παρέμεναν σταθερά από τις 10 το πρωί της Κυριακής μέχρι αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, καθώς τα ζευγάρια των αθλητών εναλλάσσονταν συνεχώς. Αθλητές όλων των ηλικιών και των αγωνιστικών επιπέδων έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ενώπιον των αυστηρών κριτών-διαιτητών που παρακολουθούσαν αδιάλειπτα, βαθμολογούσαν τις επιδόσεις και αναδείκνυαν τους νικητές στους οποίους απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις, μετάλλια και κύπελλα.

Το «παρών» στην εκδήλωση, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της World Kyokushin Budokai, της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου-Ζίτσου (ΕΦΕΟΖ-Ζ) και του Δήμου Μετεώρων, έδωσαν ο Πρόεδρος της ΕΦΕΟΖ-Ζ Αναστάσιος Πουλικίδης και η Γεν. Γραμματέας Μαίρη Χαριτοπούλου, καθώς και ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Παπαγεωργίου εκ μέρους της δημοτικής αρχής, προς τους οποίους απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες για την πολύτιμη αρωγή τους στη διοργάνωση του πρωταθλήματος.

ΠΡΟΤΥΠΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθούμε στο διοργανωτή του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος, τη σχολή «Papapoulios Budokai Fighters» και τον προπονητή του και Αρχηγό-Εκπρόσωπο της WKB Hellas Sensei Ιωάννη Παπαπούλιο 4 Dan για την άρτια προετοιμασία και παρουσίαση μιας εκδήλωσης τέτοιου βεληνεκούς στην πόλη μας, καθώς και στην ομάδα των εθελοντών, την οικογένεια της WKB Hellas που συνέβαλλε με πλείστους τρόπους στην επιμελή διεκπεραίωση της διοργάνωσης.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι οι αγώνες kumite διεξήχθησαν σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα και κανονισμούς, ανά κατηγορία βάρους και ηλικίας και όχι ανά κατηγορία ζωνών. Επίσης για πρώτη φορά σε πανελλήνιο πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκαν αγώνες kata.

Εν γένει ήταν μία πρότυπη διοργάνωση από κάθε άποψη. Ειδικά δε για το χρόνο διάρκειάς της, αν ληφθεί υπόψη ότι
• υπήρξε πολύ μεγάλη προσέλευση αθλητών
• διοργανώθηκαν αγώνες και για την 3η και την 4η θέση
• αντίστοιχα εθνικά πρωταθλήματα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες διαρκούν δύο μέρες και όχι μία,
γίνεται ευκόλως κατανοητό ότι ήταν μία διοργάνωση που κύλησε σε πολύ γρήγορους ρυθμούς χωρίς να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Σε όλους τους αθλητές αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τις εξαιρετικές επιδόσεις και διακρίσεις που έλαβαν κατά τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

Πέραν, όμως, των μεταλλίων και κυπέλλων που απονεμήθηκαν στους διακριθέντες αθλητές, στη διοργάνωση υπήρχαν και δύο ειδικά βραβεία – κύπελλα που αφορούσαν στους αθλητές όλων των κατηγοριών. Ειδικότερα το κύπελλο «Best Technical» απονεμήθηκε στον Κωνσταντίνο Ζήκο από το dojo της Καλαμπάκας και το κύπελλο «Best Spirit» στον Παναγιώτη Κεραμίδα από το dojo του Αμυνταίου. Συγχαρητήρια στους δύο αθλητές για την επιτυχία τους και τη διάκρισή τους.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΣΕ ΧΟΡΗΓΟΥΣ

Ο sensei Ιωάννης Παπαπούλιος ευχαριστεί θερμά για τη σημαντική οικονομική στήριξή τους στη διεξαγωγή της φετινής αθλητικής διοργάνωσης τους παρακάτω επαγγελματίες και επιχειρήσεις της περιοχής μας, τους χορηγούς του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ BUDOKAI 2018: fast-food ΓΥΡΟΣ ΔΙΑΒΑ, creperie ΜΠΑΜ-ΜΠΑΜ, καφέ ΕΚΚΕΝΤΡΟΝ, ψητοπωλείο ΒΑΚΗΣ, καφέ-μπαρ-ψησταριά Ο ΠΛΑΤΑΝΟΣ, πρατήριο υγρών καυσίμων ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, επιχείρηση HWT Hellas Wood Theoharis, αναψυκτήριο-καφέ-bar WOODY, ταβέρνα ΔΙΟΝΥΣΟΣ, βιβλιοχαρτοπωλείο ΠΑΠΑΝΤΟΣ.

Για περισσότερο φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ

Leave a Reply