ΜΕ ΑΠΟΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΥΦΗΜΕΣ ΜΝΕΙΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ

Μήνας εξετάσεων στη Σχολή Πολεμικών Τεχνών Μετεώρων. Ως είθισται το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου προγραμματίζεται η χειμερινή περίοδος των εξετάσεων έγχρωμων ζωνών στις οποίες λαμβάνουν μέρους οι αθλητές της σχολής οι οποίοι είναι έτοιμοι να εξετασθούν στην πράξη και εφαρμογή των γνώσεων που αποκόμισαν και των τεχνικών που διδάχτηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα των προπονήσεων και της εκπαίδευσης από το δάσκαλό τους.

Λόγω του μεγάλου αριθμού των αθλητών οι εξετάσεις και φέτος ήταν διήμερες. Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 εξετάσθηκαν οι αθλητές των μικρότερων ηλικιακά τμημάτων, ενώ την επομένη οι μεγαλύτεροι αθλητές βρέθηκαν μπροστά στην εξεταστική επιτροπή που την αποτελούσαν ο sensei Αντώνης Λεωνίδας και οι sempai Παναγιώτης Νούλας, Στέλιος Παπασταύρος και Χρήστος Τσιάρας.

Από τις πιο μικρές ηλικίες έως τις μεγαλύτερες, από τους πιο άπειρους έως τους πιο καταρτισμένους, ένα-ένα τα τμήματα πήραν θέση στο tatami και -παρά το εύλογο άγχος τους- εκτέλεσαν τις προβλεπόμενες από την εξεταστική ύλη πολεμικές τεχνικές (kihon, katas, kumite), βαθμολογήθηκαν από την εξεταστική επιτροπή και επιβραβεύθηκαν με την απονομή της αμέσως επόμενης ανώτερης ζώνης.

Με ενθουσιασμό και καμάρι για άλλη μια φορά οι γονείς παρατηρούσαν τα παιδιά τους να εκτελούν πιστά το πρόγραμμα των εξετάσεων, ενώ με υπερηφάνεια ο δάσκαλός τους sensei Ιωάννης Παπαπούλιος 4 dan παρακολουθούσε την απονομή σε μικρούς και μεγάλους -με το καθιερωμένο τελετουργικό που αρμόζει στην περίπτωση- των νέων τους έγχρωμων ζωνών απευθύνοντάς τους συγχαρητήρια για την επιτυχία στις εξετάσεις.

Η δεύτερη μέρα των εξετάσεων (Τρίτη 7/12) είχε και εορταστικό χαρακτήρα, καθώς ο Branch Chief της WKB Hellas Sensei Ιωάννης Παπαπούλιος 4 dan απένειμε τα διπλώματα σε όλους τους αθλητές της σχολής που τους προηγούμενους μήνες είχαν περάσει με επιτυχία τις εξετάσεις για τη μαύρη ζώνη. Επίσης συνεχάρη και πάλι δημόσια στους συμμετέχοντες και διακριθέντες στην πρόσφατη παγκόσμια αθλητική διοργάνωση World Cup Kyokushin Budokai που συμμετείχε η σχολή απονέμοντάς τους ειδικά τιμητικά βραβεία και πιστοποιητικά.

Εμφανώς συγκινημένος και απευθυνόμενος σε αθλητές και γονείς, αναφέρθηκε στην πορεία της σχολής κατά τη διάρκεια των ετών που λειτουργεί. Η αμέριστη συμπαράσταση όλων, η εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του, η ενεργή παρουσία των γονέων που κάποιοι από αυτούς έχουν γίνει και αθλητές στη σχολή, αποτέλεσαν και θα συνεχίζουν να αποτελούν τους ακρογωνιαίους λίθους στη συλλογική προσπάθεια που επιχειρείται στη σχολή και ευοδώνεται με συνεχόμενες και αυξανόμενες επιτυχίες και διακρίσεις.

Παράλληλα τα ίδια στοιχεία αποτελούν και θα συνεχίζουν να αποτελούν μια ηθική επιβράβευση για τον Sensei Ιωάννη Παπαπούλιο 4 dan και για όσα πρωτοποριακά, αλλά πάντα στο πνεύμα και τη φιλοσοφία των πολεμικών τεχνών, εισφέρει στη σχολή και στους αθλητές του για να βελτιώσει και διευρύνει το γνωστικό τους αντικείμενο.

Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους τωρινούς sempai, τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους, όπως τους αποκαλεί, οι οποίοι είναι στο πλευρό από την έναρξη λειτουργίας του dojo και, παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια των ετών κατέκτησαν τη μαύρη ζώνη, συνέχισαν να στηρίζουν έμπρακτα το δάσκαλό τους, με πολλή δουλειά και υπομονή εξελίχθηκαν ως αθλητές και συνέβαλαν ώστε να ανέβει το επίπεδο της σχολής.

Δείτε όλες τι φωτογραφίες εδώ!

081215sensei73 081215sensei74 081215sensei75 081215sensei76

Leave a Reply