ΜΑΥΡΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ JUNIOR ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ WKB HELLAS

Αν και το νεαρό της ηλικίας τους δεν τους επιτρέπει να συμμετάσχουν στις εξετάσεις μαύρων ζωνών στο προσεχές WKB Summer Camp Hellas 2017, ωστόσο η ενασχόλησή τους με τις πολεμικές τέχνες από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους και το προχωρημένο επίπεδο στο οποίο έχουν φτάσει μέχρι σήμερα τους έδινε το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις ειδικές εξετάσεις για ηλικίες κάτω των 13 ετών και να διεκδικήσουν την πολυπόθητη μαύρη ζώνη.

Ο λόγος για τους συνολικά 9 αθλητές της WKB Hellas:

  • 6 αθλητές από το dojo της Καλαμπάκας («Budokai Fighters Papapoulios») του Sensei Ιωάννη Παπαπούλιου: ΒΑΛΤΑΔΩΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΓΑΤΣΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΓΚΕΚΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΔΩΡΟΥΣΗΣ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ, ΚΟΥΤΗΣ ΘΩΜΑΣ, ΤΑΜΠΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και
    3 αθλητές του dojo του sensei Αντώνη Λεωνίδα (από τον Αλμυρό και την Ν. Αγχίαλο): ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΜΠΡΑΖΟΓΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
    που την Κυριακή 18/6/2017 συμμετείχαν κανονικά στο πρόγραμμα εξετάσεων στο χώρο του dojo της Καλαμπάκας.

Όλοι τους εξετάσθηκαν στην ύλη του budokai, στο παραδοσιακό kyokushin και στο αγωνιστικό knock down, σε τεχνικές jiu jitsu, στην σωστή εκτέλεση των kihon και katas, αλλά και σε σπασίματα. Αποκορύφωση της εξέτασης ήταν τα 30 kumite στα οποία επιδόθηκαν με πάθος, αγωνιστικότητα και ισχυρή θέληση.

Οι επιδόσεις τους κρίθηκαν από τον Υπεύθυνο Εξετάσεων και Υπεύθυνο της ΕΦΕΟΖ-Ζ για το άθλημα του BUDOKAI στην Ελλάδα Sensei Παπαπούλιο Ιωάννη και τους κριτές-εξεταστές, Sensei Αντώνη Λεωνίδα, (από το dojo της Ν. Αγχιάλου και του Αλμυρού, Sensei Γιώργο Ρόμπο (από το dojo των Αθηνών, Νέας Σμύρνης και Παλαιού Φαλήρου) και Senpai Κώστα Ιωαννίδη (από το dojo του Αμύνταιου), όχι μόνο ικανές, αλλά και αντάξιες για την κατάκτηση της μαύρης ζώνης. Να θυμίσουμε ότι τη μαύρη ζώνη θα κληθούν να ξαναδιεκδικήσουν σε επόμενο Summer Camp, όταν πια υπερβούν το ηλικιακό όριο των 13 ετών.

Κατά την αυστηρή αξιολόγηση των εξεταζόμενων αθλητών παρίστατο και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου-Ζίτσου, Αναστάσιος Πουλικίδης, όπως και η Γ. Γραμματέας της ΕΦΕΟΖ-Ζ, Μαίρη Χαριτοπούλου, από τους οποίους κάθε φορά γίνεται γνωστό προς τους αθλητές ότι τα πτυχία που χορηγούνται από την ΕΦΕΟΖ-Ζ είναι τα ανώτερα δυνατά σε επίπεδο επίσημης και αναγνωρισμένης θεσμικά πιστοποίησης των γνώσεων επί της συγκεκριμένης πολεμικής τέχνης.

Με τη σειρά του ο Sensei Παπαπούλιος Ιωάννης 4 dan, αναφερόμενος στις επιτυχίες των αθλητών της σχολής του, αλλά και της WKB Hellas εν γένει, σημείωσε ότι το επίπεδο έχει ανέβει πολύ ψηλά, δεδομένου ότι πλέον αρκετοί αθλητές είναι κάτοχοι μαύρης ζώνης. Η ευγενής άμιλλα και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους θα είναι πιο έντονος και θα έχει ως αποτέλεσμα να δούμε ακόμα υψηλότερες επιδόσεις σε επόμενες αθλητικές συναντήσεις.

Δεν παρέλειψε να συγχαρεί τα παιδιά για την κατάκτηση της μαύρης ζώνης, επιβράβευση διπλή τόσο για τους ίδιους τους νεαρούς αθλητές, όσο και για τον ίδιο το δάσκαλο, αλλά και να ευχαριστήσει τους γονείς για την αμέριστη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, εμπιστοσύνη που εκφράζεται με το να προσφέρουν στα παιδιά τους τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τις πολεμικές τέχνες μαθητεύοντας δίπλα του.

Leave a Reply