ΜΑΥΡΕΣ ΖΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ JUNIOR ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ WKB HELLAS

Αν και το νεαρό της ηλικίας τους δεν τους επιτρέπει να συμμετάσχουν στις εξετάσεις μαύρων ζωνών στο προσεχές WKB Summer Camp Hellas 2016, ωστόσο η ενασχόλησή τους με τις πολεμικές τέχνες από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής τους και το προχωρημένο επίπεδο στο οποίο έχουν φτάσει μέχρι σήμερα… τους έδινε το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις ειδικές εξετάσεις για ηλικίες κάτω των 13 ετών και να διεκδικήσουν την πολυπόθητη μαύρη ζώνη.

Ο λόγος για τους συνολικά 10 αθλητές της WKB Hellas:

  • 8 αθλητές της Σχολής Πολεμικών Τεχνών Μετεώρων του Branch Chief WKB Hellas Sensei Ιωάννης Παπαπούλιος 4 Dan: Βακουφτσής Χρήστος, Βακουφτσής Στέλιος, Ντάπας Αντώνιος, Βλαχάβας Νικόλαος, Ευθυμίου Νικόλαος, Μαντάρας Ευάγγελος, Μπλούτσος Παναγιώτης, Ζιώγας Αλέξανδρος και
  • 2 αθλητές του dojo του sensei Αντώνη Λεωνίδα 4 dan από τον Αλμυρό: Γεωργοσόπουλος Χρήστος και Κουτσοβασίλης Νικόλαος που την Τρίτη 21 Ιουνίου συμμετείχαν κανονικά στο πρόγραμμα εξετάσεων στο χώρο του dojo της Καλαμπάκας.

Όλοι τους εξετάσθηκαν στην ύλη του budokai, στο παραδοσιακό kyokushin και στο αγωνιστικό knock down, σε τεχνικές jiu jitsu, στην σωστή εκτέλεση των kihon και katas, αλλά και σε σπασίματα.

Αποκορύφωση της εξέτασης ήταν τα 30 kumite στα οποία επιδόθηκαν με πάθος, αγωνιστικότητα και ισχυρή θέληση. Οι επιδόσεις τους κρίθηκαν από τους κριτές-εξεταστές όχι μόνο ικανές, αλλά και αντάξιες για την κατάκτηση της μαύρης ζώνης την οποία θα κληθούν να ξαναδιεκδικήσουν σε επόμενο Summer Camp, όταν πια υπερβούν το ηλικιακό όριο των 13 ετών.

Κατά την αξιολόγηση των εξεταζόμενων αθλητών παρίστατο και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου-Ζίτσου, Αναστάσιος Πουλικίδης, ο οποίος, αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της, επεσήμανε στους επιτυχόντες και σε όλους τους παρευρισκομένους, ότι τα πτυχία που χορηγούνται από την ΕΦΕΟΖΖ είναι τα ανώτερα δυνατά σε επίπεδο επίσημης και αναγνωρισμένης θεσμικά πιστοποίησης των γνώσεων επί της συγκεκριμένης πολεμικής τέχνης.

Με τη σειρά του ο Branch Chief WKB Hellas Sensei Ιωάννης Παπαπούλιος 4 Dan αναφερόμενος στις επιτυχίες των αθλητών της σχολής του, αλλά και της WKB Hellas εν γένει, σημείωσε ότι το επίπεδο έχει ανέβει πολύ ψηλά, δεδομένου ότι πλέον αρκετοί αθλητές είναι κάτοχοι μαύρης ζώνης. Η ευγενής άμιλλα και ο ανταγωνισμός μεταξύ τους θα είναι πιο έντονος και θα έχει ως αποτέλεσμα να δούμε ακόμα υψηλότερες επιδόσεις σε επόμενες αθλητικές συναντήσεις.

Δεν παρέλειψε να συγχαρεί τα παιδιά για την κατάκτηση της μαύρης ζώνης, επιβράβευση διπλή τόσο για τους ίδιους τους νεαρούς αθλητές, όσο και για τον ίδιο το δάσκαλο, αλλά και να ευχαριστήσει τους γονείς για την αμέριστη εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, εμπιστοσύνη που εκφράζεται με το να προσφέρουν στα παιδιά τους τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τις πολεμικές τέχνες μαθητεύοντας δίπλα του.

230616sensei7 230616sensei8 230616sensei9 230616sensei10

Leave a Reply