Επέστρεψε με μετάλλια και ανεκτίμητες εμπειρίες η αποστολή της WKB Hellas από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «European Weight Category Karate Championships»

Εντυπωσιασμένη από το υψηλό επίπεδο αγωνιστικότητας και τεχνικής επέστρεψε από την Πολωνία και το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «European Weight Category Karate Championships» η αποστολή της WKB Hellas με επικεφαλής τον Αρχηγό-Εκπρόσωπο της WKB Hellas Sensei Ιωάννη Παπαπούλιο 4 dan. Η πόλη Λανκούτ της Πολωνίας υποδέχθηκε το διήμερο 19-20 Μαΐου 2018 συνολικά 544 αθλητές από 18 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της διοργανώτριας (ήτοι Αρμενία, Αυστρία, Αζερμπαϊτζάν, Χιλή, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισραήλ, Καζακστάν, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσία, Σλοβακία, Ισπανία, Ουκρανία, Λευκορωσία, Λετονία).

Τόσο η διοργάνωση του πρωταθλήματος, όσο και το επίπεδο των αγώνων ήταν εντυπωσιακά. Δεν υπήρξε ούτε ένας «αδύναμος» αγώνας, ακόμη και μεταξύ των νεότερων συμμετεχόντων, που επέδειξαν τεράστιο μαχητικό πνεύμα αναζητώντας μια θέση στο βάθρο των νικητών.

Η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία όχι μόνο να δει από κοντά κορυφαίους αθλητές της συγκεκριμένης ΜΜΑ να αγωνίζονται με μαχητικότητα, πειθαρχία και αφοσίωση στην πολεμική τους τέχνη, αλλά να λάβει μέρος στους αγώνες με 12 αθλητές της:

  • από τα Dojo Καλαμπάκας-Τρικάλων τους ΑΒΡΑΜΗ ΑΓΓΕΛΟ, ΓΚΛΑΡΑ ΣΤΕΦΑΝΙΑ, ΖΗΚΟ ΒΑΣΙΛΗ, ΖΗΚΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΚΑΡΝΕΖΗ ΙΛΑΡΙΩΝΑ, ΜΑΓΚΟΥΦΗ ΒΑΣΙΛΗ, ΣΒΥΝΟΥ ΜΙΚΑ, ΤΣΕΚΛΗΜΑ ΒΑΓΓΕΛΗ
  • από το Dojo Αλμυρού τις ΓΚΡΙΝΙΑ ΓΕΩΡΓΙΑ, ΓΚΡΙΝΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
  • από το Dojo Αμύνταιου τον ΚΕΡΑΜΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ

οι οποίοι βρέθηκαν πάνω στο tatami και αγωνίσθηκαν στην κατηγορία τους ανά ηλικία και κιλά.

Παράλληλα ο Υπεύθυνος Διαιτησίας της WKB Hellas Senpai Κώστας Ιωαννίδης, ο οποίος συμμετείχε στην ελληνική αποστολή, ήταν ένας από τους κριτές των αγώνων, αλλά και κεντρικός διαιτητής αυτών.

Αξίζει, όμως να αναφέρουμε ότι οι εμφανίσεις όλων των αθλητών ήταν εξαιρετικές, και ότι αντιμετώπισαν με δυναμισμό τους αντιπάλους τους. Επίσης, παρά το εύλογο άγχος τους, επέδειξαν ήθος και αγωνιστικότητα ανάλογη της διοργάνωσης, που, ως ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, είχε ιδιαιτέρως αυξημένο βαθμό δυσκολίας και απαιτήσεων. Η εμπειρία και μόνο ήταν ανεκτίμητο κέρδος για όλους τους.

Αξίζουν ειδικής μνείας και πολλών συγχαρητηρίων δύο αθλητές της WKB Hellas. Αρχικά στην Στεφανία Γκλάρα από την Budokai Fighters Papapoulios του Sensei Ιωάννη Παπαπούλιου που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και ανέβηκε στο βάθρο των νικητών, αλλά και στον Παναγιώτη Κεραμίδη από το dojo του Αμυνταίου του Senpai Κώστα Ιωαννίδη που ήρθε τέταρτος στην κατηγορία του.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΜΗΝΗΜΑΤΑ

Ο Αρχηγός-Εκπρόσωπος της WKB Hellas Sensei Ιωάννης Παπαπούλιος συγχαρεί όλους του αθλητές της WKB Hellas για τη δυναμική και αξιέπαινη εμφάνιση και συμμετοχή τους στη διοργάνωση. Ιδιαίτερα τη μαθήτριά του Στεφανία Γκλάρα που με την εξαιρετική της εμφάνιση και την άριστη επίδοσή της έφερε ένα πανευρωπαϊκό μετάλλιο στη χώρα μας.

Συγχαίρει επίσης:

  • τον υπεύθυνο διαιτησίας της WKB Hellas Senpai Κώστα Ιωαννίδη που όχι μόνο άσκησε άξια τα καθήκοντά του ως κριτής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα «European Weight Category Karate Championships», αλλά διακρίθηκε στη θέση αυτή και επελέγη από τους αρμόδιους να διαιτητεύσει ως κεντρικός διαιτητής.
  • τη διοργανώτρια WKB Poland που είχε επιφορτισθεί με την επιμέλεια και διεξαγωγή της διοργάνωσης, για την αρτιότητά της και την άριστη φιλοξενία στους αθλητές της WKB Hellas
  • τον Πρόεδρο της World Kyokushin Budokai, Kancho Pedro Fernández Roiz, που με την παρουσία του διασφάλισε το αδιάβλητο, την αντικειμενικότητα και τη νομιμότητα της διαδικασίας των αγώνων.

Τέλος ευχαριστεί τα μέλη της WKB Hellas που στήριξαν ηθικά και προετοίμασαν τεχνικά τους συμμετέχοντες αθλητές, όπως τον Εθνικό Προπονητή της WKB Hellas Αντώνη Λεωνίδα, αλλά και τους γονείς που πάντα είναι κοντά στα παιδιά τους και στις προσπάθειές τους ακόμα και όταν αυτές τους φέρνουν εκτός ελληνικών συνόρων.

Leave a Reply