ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ, ΙΣΧΥΡΟΙ ΔΕΣΜΟΙ ΣΤΟ WKB SUMMER CAMP HELLAS 2016

Το τετραήμερο 24-25-26-27 Ιουνίου 2016 διοργανώθηκε από τον Branch Chief WKB Hellas sensei Ιωάννη Παπαπούλιο 4 dan η καλοκαιρινή αθλητική συνάντηση που έχει γίνει θεσμός τα τελευταία χρόνια, το WKB Summer Camp Hellas 2016.

Η διοργάνωση, πέραν του καθαρά αθλητικού χαρακτήρα της, προσφέρει στους συμμετέχοντες σημαντικές και χρήσιμες εμπειρίες και οφέλη για την περαιτέρω πορεία τους στις πολεμικές τέχνες, αλλά και ισχυρούς δεσμούς και δυνατές φιλίες μεταξύ τους.

Και φέτος το WKB Summer Camp Hellas 2016, που «μεγάλωσε» κατά μια μέρα, έχαιρε τόσο της συμμετοχής σημαντικού αριθμού αθλητών από τα dojo-μέλη της WKB Hellas, όσο και της παρουσίας και όχι μόνο διακεκριμένων ανθρώπων του αθλητισμού. Για το λόγο αυτό ο Branch Chief WKB Hellas, sensei Ιωάννης Παπαπούλιος 4 dan ευχαριστεί δημόσια:

 • τον Ισπανό Πρόεδρο της World Kyokushin Budokai, Hanshi Pedro Roiz 8 dan που αποδέχθηκε και φέτος την πρόσκληση να παραστεί και να ηγηθεί του προπονητικού προγράμματος της διοργάνωσης, καθώς και τον ομοεθνή του προπονητή της Ισπανικής ομάδας και παγκόσμιο πρωταθλητή Shihan Daniel Sanchez 5 Dan, που ταξίδεψε επίσης από την Ισπανία για να παραστεί στη διοργάνωση και να συμμετάσχει στις προπονήσεις
 • τον Πρόεδρο της Ελληνικής Φιλάθλου Ερασιτεχνικής Ομοσπονδίας Ζίου-Ζίτσου (ΕΦΕΟΖ-Ζ), Αναστάσιο Πουλικίδη, που με την παρουσία του επικύρωσε θεσμικά το WKB Summer Camp Hellas 2016, καθώς και τη Γενική Γραμματέα της ΕΦΕΟΖ-Ζ Μαίρη Χαριτοπούλου, που επίσης παρέστη στη διοργάνωση
 • τους συμμετέχοντες αθλητές για την άψογη συμπεριφορά και την άρτια αθλητική εμφάνισή τους, το ήθος και τη συνέπειά τους
 • τους γονείς των αθλητών που στηρίζουν έμπρακτα το θεσμό του Summer Camp, αρκετοί από τους οποίους παρακολούθησαν από κοντά τις ανοικτές προπονήσεις των παιδιών τους και διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι τα όσα αποκόμισαν τα παιδιά τους
 • τη διεύθυνση του καταστήματος «ΜΠΑΜ-ΜΠΑΜ» στην Καλαμπάκα για τη σημαντική χορηγία του στο Summer Camp Hellas 2016, όπως και το κατάστημα MARABOU στους Νέους Πόρους για την προσφορά του την τελευταία μέρα του camp.

Το τριήμερο της διοργάνωσης

Και φέτος ως ορμητήριο του WKB Summer Camp Hellas επελέγησαν οι Νέοι Πόροι και η τεράστια παραλία που εκτείνεται στις ακτές της Πιερίας.

Οι προπονήσεις περιλάμβαναν τεχνική κατάρτιση, θεωρία και ανάλυση kihon-kata, τεχνικές αυτοάμυνας, αγωνιστικό knock down rules καθώς και ασκήσεις δύναμης στην άμμο και στο νερό. Μέρος του summer camp ως γνωστόν αποτελούν και οι εξετάσεις μαύρων ζωνών 1°, 2° και 3° dan οι οποίες πραγματοποιήθηκαν την τελευταία μέρα του σεμιναρίου.

Στο προπονητικό πρόγραμμα συμμετείχαν εκτός των δύο ανωτέρω προσκεκλημένων, οι δάσκαλοι και προπονητές της World Kyokushin Budokai Hellas: Sensei Παπαπούλιος Ιωάννης 4 dan, Sensei Αντώνης Λεωνίδας 4 dan, Sensei Γιώργος Ρόμπος 2 dan, καθώς και ο Senpai Nούλας Παναγιώτης 1 dan.

Την Παρασκευή 24/6, πρώτη μέρα της διοργάνωσης, η αποστολή κατευθύνθηκε στο ξενοδοχείο που θα κατέλυε τις επόμενες ημέρες, προκειμένου, στον ελεύθερο χρόνο πριν την πρώτη προπόνηση, να τακτοποιηθεί στα δωμάτια. Ακολούθως περί ώρα 7 μ.μ. οι αθλητές πέραν του αερόβιου προγράμματος που περιλάμβανε τρέξιμο στην ύπαιθρο και διατάσεις, προέβησαν σε ασκησιολόγιο για τη βελτίωση των τεχνικών των πολεμικών τεχνών που διδάσκονται.

Τόσο το Σάββατο 25/6 όσο και την Κυριακή 26/6, το πρόγραμμα περιλάμβανε διπλή προπόνηση (πρωί-απόγευμα). Ο πάντα ευρηματικός Hanshi Pedro Roiz 8 dan έδινε στις προπονήσεις εκπαιδευτικό και παραστατικό χαρακτήρα, γεγονός που ενθουσίασε και προκάλεσε το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων αθλητών. Το προπονητικό πρόγραμμα έδωσε βάση στη δύναμη, την ταχύτητα και στην τεχνική των χτυπημάτων, λακτισμάτων και ρίψεων των kihon και katas.

Επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι το διατροφικό πρόγραμμα των αθλητών ήταν προσεγμένο και πλούσιο προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις απαιτητικές προπονήσεις που είχαν ένα παραπάνω βαθμό δυσκολίας λόγω της εκτελέσεώς τους στην ύπαιθρο.

Η τέταρτη και τελευταία μέρα του Summer Camp ξεκίνησε με πρωινή προπόνηση για να ακολουθήσουν, από τη 1 μ.μ. έως και τις 6 μ.μ., σε αίθουσα Δημοτικού Σχολείου του οικείου Δήμου που παραχωρήθηκε από τις τοπικές αρχές, οι εξετάσεις για τη μαύρη ζώνη. Οι υπόλοιποι αθλητές που δεν εξετάσθηκαν, παρακολουθήσαν κανονικά την προγραμματισμένη απογευματινή προπόνηση στην παραλία.

Οι εξεταζόμενοι αθλητές τα πήγαν πάρα πολύ καλά τόσο στην ύλη του budokai, στο παραδοσιακό kyokushin και στο αγωνιστικό knock down, όσο και σε τεχνικές jiu jitsu, αλλά και στην σωστή εκτέλεση των kihon και katas. Στη συνέχειά της εξέτασής τους μετέβησαν σε εξωτερικό χώρο κοντά στην παραλία για την εκτέλεση των fights.

Ειδικότερα στις εξετάσεις συμμετείχαν οι:

 Για το 1ο dan:

 • dojo Καλαμπάκας: Χρήστος Ράικος, Κατερίνα Ζτρίβα, Χρήστος Καρνέζης, Νικόλαος Χουτέας, Γιάννης Βλαχάβας, Βασίλης Γκλάρας
  • dojo Ν. Σμύρνης Αττικής: Κωνσταντίνος Ρόμπος, Γιάννης Ρόμπος, Μυρτώ Νικολαΐδη
  • dojo Ν. Αγχιάλου: Ηλίας Ζάχος, Νίκος Καψόπουλος, Ελένη Κατσανού, Αναστασία Καραλή

 Για το 2ο dan:

 • dojo Καλαμπάκας: Χρήστος Τσιάρας, Κωνσταντίνος Βάλλας, Γιάννης Γκλάρας

 Για το 3ο dan:
• dojo Ν. Σμύρνης Αττικής: Γιώργος Ρόμπος

Οι επιδόσεις όλων των εξεταζομένων ήταν εξαιρετικές και αναμένεται η απονομή -σε 15 ημέρες περίπου- των dan, εκτός από τον Γιώργο Ρόμπο που μετά την εκτέλεση των fights o Πρόεδρος της WKB Hanshi Pedro Roiz 8 dan, έκρινε επιτόπου ότι η απόδοσή του ήταν άξια της απονομής του 3ου dan.

Το βράδυ της Δευτέρας ακολούθησε το καθιερωμένο Sayonara Party κατά τη διάρκεια του οποίου απονεμήθηκαν και τα διπλώματα συμμετοχής. Όλοι ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

040716sensei7 040716sensei8 040716sensei9 040716sensei10

Leave a Reply