Αποστολή της WKB Hellas στο Διεθνές Summer Camp της WKB

Το τριήμερο 20-21-22 Ιουλίου 2018διεξήχθη στην πόλη Los Alcázares της επαρχίας Murcia της Ισπανίας το Διεθνές Summer Camp της World Kyokushin Budokai (WKB) με τη συμμετοχή δεκάδων προπονητών και αθλητών από διάφορες χώρες της υφηλίου, και με διακεκριμένους δάσκαλους και αθλητές από τον χώρο του kyokushin

όπως οι Kancho Pedro Roiz 8 Dan (επικεφαλής εκπαιδευτής), Shihan Ángel Alvado 6 dan, Shihan Cayetano Mateo 6 Dan, Shihan Daniel Sánchez 5 Dan, Shihan Yuki Hayano 5 Dan, Shihan Juan A. Carbonero 5 Dan, Shihan Todd Reeves 5 Dan.

 

Η συμμετοχή αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και ανεκτίμητη εμπειρία για κάθε συμμετέχοντα. Τη μοναδική αυτή ευκαιρία είχαν (για ακόμη μια φορά) και o Αρχηγός-Εκπρόσωπος της WKB Hellas Sensei Ιωάννης Παπαπούλιος , οsensei Αντώνης Λεωνίδας και ο Senpai Ιωαννίδης Κωνσταντίνος.

Φέτος μάλιστα είχαν και την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να συναντήσουν από κοντά τον μαθητή του ιδρυτή της ΜΜΑ «Kyokushin» Masutatsu Ōyama, έναν ζωντανό θρύλο που υπήρξε Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 1975, τον Soshi Katsuaki Sato 10 Dan, που ήταν επίτιμος προσκεκλημένος της διοργάνωσης.

Αναφορικά με το πρόγραμμα του camp, αυτό περιλάμβανε πολλαπλές προπονήσεις την ημέρα με τρέξιμο, ασκήσεις δύναμης, παραδοσιακό Kyokushin, αγωνιστικό Kyokushin Budokai, τεχνικές jiu jitsu και αγωνιστικό full contact jiu jitsu, όπως επίσης και τεχνικές αυτοάμυνας. Την τελευταία μέρα του Camp πραγματοποιήθηκαν οι εξετάσεις μαύρων ζωνών 1ου, 2ου και 3ου Dan. Το πρόγραμμα των εξετάσεων περιείχε kihon, kata, τεχνικές jiu jitsu και αγωνιστικό Kyokushin Budokai. Το αγωνιστικό κομμάτι περιελάμβανε: 30 kumite διάρκειας 1:30΄ λεπτού εκάστου για το 1ο Dan, 40 kumite για το 2ο Dan και 50 kumite για το 3ο Dan.

Μετά την ολοκλήρωση των εξετάσεων δόθηκαν διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες και ανακοινώθηκαν από τον Kancho Petro Roiz τα ονόματα όσων προβιβάσθηκαν στον επόμενο βαθμό (dan).

Ο Sensei Ιωάννης Παπαπούλιος νιώθοντας ευτυχής που ανήκει στην οικογένεια της WKB, εκφράζει την ευγνωμοσύνη του για την ποικιλόμορφη συνδρομήαλληλεγγύη και στήριξη που τυγχάνει από την παγκόσμια οργάνωση της World Kyokushin Budokai (WKB) τόσο ατομικά, όσο και ως Αρχηγός-Εκπρόσωπος της WKB Hellas. Εκφράζει επίσης και τις ιδιαίτερες ευχαριστίες του προς τον Kancho Pedro Roiz 8 Dan για την τιμή να προσκαλέσει και φέτος την WKB Hellas στο καθιερωμένο Διεθνές Summer Camp της WKB.

Leave a Reply